//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Regijsko tekmovanje iz znanja geografije Natisni
sreda, 28 marec 2007

V torek 27. 3. 2007 je potekalo v Prestranku regijsko tekmovanje iz Geografije. Na tekmovanju je sodelovalo 12 šol iz obalno kraškega območja. Našo šolo so zastopali trije učenci: Vid Seražin, Nina Pečelin (9.a), Diana Skok (9.b).

Tekmovanje je pričelo ob 13.30 uri. Tekmovalci so najprej posamezno pisali test iz letošnje tematike: potresi in vulkani. V drugem delu je bilo ekipno tekmovanje na terenu, kjer so morali učenci opraviti različne terenske naloge: kartiranje, opazovanje vremena, površja in izrabe tal, orientacija, …

Ekipa naše šole se ni uvrstila na državno tekmovanje. Je pa velik uspeh dosegel Vid Seražin. Kot posameznik se je uvrstil na 2. mesto in je zato prejel srebrno priznanje. Ostali dve tekmovalki sta prijeli bronasto priznanje. Organizatorji so z dobrim animacijskih programom poskrbeli za dobro vzdušje po končanem tekmovanju. Razglasitev rezultatov je bila ob 19.00 uri. Učenci so na tekmovanju dobili dobre izkušnje, ki jih bodo lahko koristno uporabili v kasnejšem šolanju in na nadaljnjih tekmovanjih.

Mentor: prof. Danilo Ravbar