//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Evropski izobraževalni sistemi Natisni

V okviru mednarodnega sodelovanja nadaljujemo s sodelovanjem z srednjo šolo (po naše od 6. do 9.razreda) A. Resta Turi  blizu Barija, v pokrajini Puglia na jugu Italije na temo EVROPSKI  IZOBRAŽEVALNI  SISTEMI. 

Sodelujemo že 6. šolsko leto. Naši učenci in učitelji so bili že dvakrat v Turiju,  skupaj z učenci iz Turija smo v maju 2005 obiskali Neapelj in večno mesto Rim, konec maja 2007 smo se z učenci in učitelji iz Turija srečali v Firencah, kjer smo skupaj preživeli tri lepe dni. Spoznali smo lepote Toskane in še bolj utrdili vezi s prijatelji iz Italije. Letošnje leto je bilo obarvano z barokom. Učenci obeh šol so med seboj izmenjavali gradiva o baroku, spoznavali barok v Sloveniji in Italiji, obisk učencev v Bariju, Turiju  in Lecce z okolico pa je dodatno popestril vsakoletno skupno delo in druženje.

Taka srečanja so pomembna, saj si učenci z neposrednimi stiki in spoznavanjem drugih kultur širijo obzorje, pridobivajo na strpnosti in izboljšujejo komunikacijo v drugih jezikih. Načrtujemo, da bomo s sodelovanjem nadaljevali, predvsem vobliki dopisovanja po e-pošti in pismih, v obliki videokonferenc, izmenjave gradiv, pa tudi z neposrednimi stiki v obliki srečanj. V šolskem letu 2009/10 načrtujemo obisk gostov iz Italije na naši šoli.

Sodelovanje ocenjujemo kot izredno uspešno, saj se je spletlo že nič koliko prijateljskih vezi.


Slike s skupne ekskurzije v Neapelj in Rim maja 2005

Image
Na Vezuvu
Image
Neapelj

 
Image
Vatikan
Image
Rim