//--> //--> -->
Ura za Kodo - programiranje za vse Natisni
sreda, 28 november 2018

 

Dragi učenci, starši, babice in dedki, učitelji, občani.

Živimo v svetu, obkroženem s tehnologijo. Vemo, da bo, ne glede na to, na katerem področju se naši otroci odločijo za vstop v svet odraslih, njihova možnost uspeha vse bolj odvisna od razumevanja delovanja tehnologije. Žal je v učnih načrtih le majhen del namenjenega razumevanju tega, kako tehnologija deluje.
Zato se naša šola pridružuje temu globalnemu učnemu dogodku, »Ure za kodo«, v tednu izobraževanja na področju računalništva in sicer v sredo, 5. decembra 2018, med 15:00 in 17:00 uro. Takrat vas pričakujemo v prostorih E-šole (stari gasilski dom, Kosovelova 5, pritličje), kjer vam bomo z veseljem pokazali, kako se lahko na zabaven način učite programiranja. Ne potrebujete nobenega predznanja!

»Ura za kodo« (The Hour of Code) je globalno gibanje, v katerem sodelujejo milijoni učencev v preko 180 državah po svetu. Na voljo ponuja preko 200 ur vodenega učenja programiranja v več kot 45 jezikih.

V okviru tega dogodka vas, posameznike, ustanove, zavode in podjetja želimo spodbuditi, da se dogodka udeležite, oziroma da prostovoljno sodelujete, se obrnete na lokalne medije, delite novice po kanalih socialnih medijev in razmislite o tem, da bi tudi sami gostili dogodke Hour of Code v skupnosti.

Za podrobnosti si oglejte https://hourofcode.com/si in razširite novico o dogodku.

Z.Pejić