//--> //--> -->
Ogled sadjarske kmetije Pečar Natisni
nedelja, 04 november 2018

Učenci 2. razreda so imeli 22. oktobra naravoslovni dan. Ogledali so si sadjarsko kmetijo Pečar, ki se nahaja v bližini Kozine.

Učenci so se na ogled odpeljali z dvema avtobusoma. En avtobus (dva razreda drugošolcev) se je najprej odpeljal v Prešnico, kjer so si z zanimanjem ogledali potek stiskanja jabolk, pasterilizacijo soka in hladilnico. Drugi učenci so si takrat ogledovali njihov sadovnjak v bližini vasi Beka. Po malici sta se skupini zamenjali. 

Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo in predelavo jabolk. Sadovnjak, v katerem pridelujejo jabolka različnih sort, je oskrbovan po načelih integrirane pridelave. Učenci so opazovali različne sorte jabolk, njihovo rast v vrstah, zaščitne mreže proti toči, namakalni sistem, obirača, različne zaboje. 

Lastnikoma kmetije se iskreno zahvaljujejmo za sprejem, saj lahko na tak način dejansko učenci postanejo aktivni in si veliko več zapomnijo, če stvar otipajo, preizkusijo, vidijo v živo. Najlepša hvala tudi za sok, krhlje, marmelado in jabolka, ki so si jih učenci sami nabrali v sadovnjaku! 

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!