//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Projekt Erasmus+ na 3. srečanju v Sežani Natisni
četrtek, 18 oktober 2018

Partnerji projekta Erasmus+, v katerem sodeluje tudi Osnovna šola Srečka Kosovela Sežana, so se na 3. mednarodnem srečanju sestali v Sežani. Na gostiteljsko šolo je v prvem tednu meseca oktobra prispelo 24 partnerjev iz Turčije, Bolgarije, Grčije in Cipra. 

Na šoli so jim pripravili topel sprejem s predstavitvijo nekaterih dejavnosti. Veliko zanimanje so gostje izkazali za eko šolski vrt in predstavitev čebelarstva, udeležili so se delavnice klekljanja in  vaje folklorne skupine.  Srečali so se tudi z učenci in pri pouku angleščine poklepetali z njimi. Obisk gostov je močno zaznamoval utrip celotne šole. Učenci so komaj čakali, da se z njimi srečajo in v spomin tudi fotografirajo.

Nad šolo, njeno urejenostjo in opremljenostjo so bili udeleženci srečanja Erasmus+ navdušeni. Presenečeni so bili tudi nad dobrim znanjem angleščine sežanskih osnovnošolcev in pohvalili slovenski šolski sistem. Nekateri izmed njih so izrazili željo, da bi na taki šoli, kot je sežanska,  poučevali in delali.  

Zanimanje za mednarodno sodelovanje je izkazala tudi Občina Sežana. Udeleženci projekta so se ob odsotnosti župana  srečali  z Odborom za regionalno in čezmejno sodelovanje Občine Sežana, ki je predstavil Občino Sežana in poudaril pomen mednarodnega sodelovanja.

Namen 3. partnerskega srečanja Erasmus+ je bil pregled opravljenih aktivnosti in načrtovanje novih skupnih nalog do naslednjega srečanja, ki  bo že novembra v Bolgariji. Tema projekta, v katerem sodelujejo partnerske šole, je poimenovana Učenje skozi pokrajine, zato so jim sežanski partnerji pokazali naravne lepote ožje in širše okolice.  Ogledali so si sežanski botanični vrt, obiskali Lipico, Škocjanske jame, Štanjel in Pliskovico, kjer so obiskali mladinski hotel in se srečali s kamnosekom ter spoznali del njegove dejavnosti.

Srečanje so zaključili s celodnevnim izletom v našo prestolnico in na Bled.  Tako nad Ljubljano kot tudi nad Bledom so bili več kot navdušeni. Pohvalili so lepote in čistočo naše dežele in se Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana zahvalili za organizacijo srečanja  in njihovo  gostoljubje.

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!

Mojca Gec,

Šolska koordinatorica projekta Erasmus+