//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Valeta 2018 Natisni
četrtek, 21 junij 2018

V petek 15. junija 2018 je 65 devetošolcev OŠ Srečka Kosovela Sežana zaključilo osnovno šolo. Ta pomemben mejnik v njihovem življenju je predstavljala letošnja valeta, ki se je pričela s kulturnim programom v Kosovelovem domu Sežana in sicer ob 17.00 uri.

 

Pester nabor točk je prispeval h kvalitetni predstavitvi valetantov, različnih njihovih znanj in sposobnosti. Kot tradicija veleva, pa je začetek kulturne prireditve predstavljal plesni del s predstavitvijo različnih plesov pod vodstvom plesnega učitelja g. Mateja Marna iz plesne šole Bolero. Starše in učence je na začetku nagovorila ravnateljica go. Jadranka Mihalič. Zbrano občinstvo je v imenu Občine Sežana pozdravila tudi go. Ivica Podgoršek.

  V nadaljevanju programa so devetošolci predstavili svoje oddelke in sicer na kreativen filmski način. Z vmesnim kulturnim programom, v katerem ni manjkalo plesnih, instrumentalnih in pevskih točk, so popestrili ustaljen ritual valete. Letošnja valeta je ponujala tudi kup ekskluzivnih točk.

Mednje sodi prav gotovo šolski ansambel, ki se je formiral prav pred valeto. Dogajanje je popestrila tudi predaja ključa predstavnikom 8. razredov. Za slavnosten zaključek valete pa so devetošolci zapeli svojo generacijsko pesem. Ob koncu programa so najbolj uspešni devetošolci prejeli tudi posebna priznanja. Nagrado učiteljskega zbora so prejeli: Blaž Mevlja, Filip Mugoša in Ela Kovač. Pohvale učiteljskega zbora pa: Eva Šuber, Meta Trebec, Gaja Vrečko in Anja Antončič. Omenjene nagrade in priznanja sta podelili ravnateljica go. Jadranka Mihalič in njena pomočnica go. Ester Trobec. Po podelitvi priznanj pa je sledila zahvala staršev. V njihovem imenu jo je podal g. Dimitrij Tavčar ter se zahvalil učiteljem in ostalim delavcem šole za devetletno delo.

Po kulturnem programu je potekalo sajenje drevesa letošnje generacije, ki so ga poklonili starši devetošolcev. Uradni program je vključeval še podeljevanje spričeval v matičnih učilnicah in slovo od razrednikov. Valeta se je zaključila z zakusko in prijetnim druženjem valetantov, staršev in učiteljev.

Organizacijski odbor staršev je za devetošolce pripravil še zabavo v Križu in sobotni izlet v adrenalinski park v Solkanu.

Za organizacijo in izvedbo letošnje valete so poskrbeli: Skupnost učencev šole (mentor Danilo Ravbar), odbor staršev devetošolcev, vodstvo šole ter nekateri učitelji in mentorji. Posebna zahvala za pomoč pri izvedbi valete pa gre še številnim donatorjem, ki so s svojim prispevki pomagali pri izvedbi valete: Salviol, Manta, Lana, Kerles, Interland, Modima, IDM.LES, Združenje borcev za vrednote NOB Sežana, Damijan Črnigoj s.p. , TT Okroglica d.d. , Ideja turizem, Simon Trobec s.p., Mulc Boris s.p. , KA+, Krasinvest, Skok Irena s.p., Gradbena d.o.o. Pah Sežana d.o.o., Grgič Tamara s.p., Vrečko Domen s.p., Alcer d.o.o., Varen d.o.o., Krasula, Karsus d.o.o., RM Štok, David Kobal, Enerdim Jure Pipan s.p., Slonček, Grafični atelje Samo Brajdih s.p, Studio 3, Dtp studio, Nika Razpet, Euro Spin, Fructal, Marko Meden, Juturna, Cvetličarna Erika, Okrepčevalnica Skala, Kras, Marmor Sežana, Bio dobrote d.o.o., Pekarna Pečjak, Fama d.o.o., Mesarija Prunk, Občina Sežana, Kosovelov dom,

  Mentor SUŠ: Danilo Ravbar