//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Učenje skozi pokrajine povezuje šole Natisni
sreda, 30 maj 2018

Partnerske šole, vključene v mednarodni projekt Erasmus+ »Learning through landscapes«, smo se od 14. do 18. maja 2018 srečale v Grčiji. V mesto Xanthi, kjer se je odvijalo naše drugo srečanje, smo z  Osnovne šole Srečka Kosovela Sežana odpotovale tri učiteljice. Namen srečanja je bil pregled opravljenih aktivnosti, seznanitev z gostiteljsko šolo, domačim krajem in državo ter načrtovanje aktivnosti do naslednjega srečanja, ko bomo partnerje gostili v Sloveniji.

Gostitelji so nas prijazno sprejeli na šoli, ki je veliko manjša od naše in jo obiskujejo le učenci od 1. do 6. razreda. Pripravili so nam prisrčen sprejem in imeli smo priložnost spoznati del tistega, kar počnejo pri pouku in ustvarjajo v projektu Erasmus+. Starši učencev so nam pripravili bogato pogostitev z najrazličnejšimi dobrotami in tipičnimi grškimi jedmi. Po ogledu kulturnih in zgodovinskih znamenitosti mesta smo se srečali z županom Xanthija, obiskali pa smo tudi delavnico grških plesov in se naučili nekaj plesnih korakov.

V naslednjih dneh smo si ogledali nekaj krajev v pokrajinah Makedonija in Trakija, med njimi arheolološko najdišče Avdira, imenovano tudi Abdera,  ter obmorsko mesto Kavala.

V Sežano smo se udeleženke srečanja vrnile polne vtisov in načrtov za tretje srečanje, saj nas v začetku oktobra partnerji obiščejo v Sežani. Že sedaj so pokazali veliko mero zanimanja za našo državo in gotovo bomo njihova pričakovanja uresničili.

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!

Šolska koordinatorica projekta

Mojca Gec