//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Podjetnost navdušila prisotne Natisni
petek, 11 maj 2018

8. maja 2018 smo se zainteresirani, vseh skupaj nas je bilo kakšnih 50, zbrali k dogodku "Mladi in svet podjetništva". In ni nam bilo žal!
Gospa Jadranka Mihalič, ravnateljica šole, je v uvodnem nagovoru predstavila začetke podjetniške in inovativne dejavnosti pri delu z učenci na naši šoli, ki segajo v leto 2013. Takrat je mentor krožka, Zoran Pejić, s 15 učenci razvijal zamisel o povezovanju prostora med Sežano in Lipico z izkoriščanjem prostora v rekreativne namene, upoštevajoč smernice celostnega razvoja.
Naslednja govornica, je poudarila vlogo Podjetniškega inkubatorja Sežana.
Sledila je življenjska izkušnja Danijela Volčiča, ki je delo z učenci na področju podjetnosti in inovativnosti na naši šoli prevzel pred dvemi leti in s katerim je ta dejavnost na šoli dobila nov zagon ter dosegla zavidljive rezultate.

Za tem smo se preko Skype-ja povezali z gospodom Dejanom Roljičem, enim vodilnih strokovnjakov za razvoj sistemov blockhain poslovanja ter kriptovalute (direktor ABC accelerator, Eligma, ... ). Voditelj programa je med ostalim g.Roljiča vprašal, kaj svetuje mladim, ki želijo vstopiti v svet podjetništva, ta pa je odgovoril, da vsak, ki želi biti pravi podjetnik, mora biti najprej pravi človek. Nadalje sta svoje podjetniške izkušnje predstavila še lokalni podjetnik Luka Železnik iz podjetja KingsBox ter gospod Matjaž Zorman, ustanovitelj Ecoresort-a velika Planina. Vsi prisotni smo bili navdušeni tudi nad njuno zgodbo, nad vztrajnostjo in entuziazmom, ki sta ju izkazala pri uresničevanju svojih sanj.

Na koncu so se predstavile še vse naše štiri šolske podjetniške ekipe, od katerih sta se letos kar dve uvrstili v polfinale šolskega podjetniškega tekmovanja POPRI, ki ga organizira Tehnološki park Nova Gorica.Tudi njihove predstavitve so navdušile vse prisotne. 

S tem se je, po dobrih dveh urah, prireditev, pod odličnim programskim vodstvom Danijela Volčiča, zaključila.
Lahko vam je žal, če niste bili z nami!

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!

Besedilo in slika:
Zoran Pejić