//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?

Živi zaznamki

Pravkar prisotni

Prisotnih: 1 gost.

Statistika od 1.5.07 dalje

Člani: 69
Novice: 1964
Povezave: 0
Obiskovalci: 8043457
Prireditev "Igraj se z mano" Natisni
petek, 04 maj 2018

V sredo 25. 4. 2018 je na šoli potekala prireditev ob otvoritvi mednarodne potujoče likovne razstave Igraj se z mano. Na prireditvi so se predstavili učenci od 1. do 3. razreda.

Ga. ravnateljica je prijazno pozdravila navzoče, še posebej je prijazne besede namenila gostjam (upokojenkam iz Doma upokojencev Sežana), predstavila namen druženja in zaželela užitek ob spremljanju nastopov učencev. Generacija učencev prvih razredov je zapela Ko si srečen, Zajček, Mali zvonček in druge pesmi, ki so se jih naučili pri pouku v dopoldanskem času. Program je bil pester, saj so ga obogatili tudi učenci z različnimi plesi, igranjem na inštrumente in recitacijo, ki so jo pripravili v sklopu podaljšanega bivanja. Otroški pevski zbor, kateremu so se pridružili tudi učenci iz podružnične šole Lokev, je pod mentorstvom Uroša Ceja zapel nekaj ljudskih pesmi. Vsi navzoči so prisluhnili tudi pevskemu zboru Vesela jesen iz Doma upokojencev, ki so doživeto zapeli ljudske pesmi, ki so jih popestrili s spremljavo (kuhalnice in žoge). Prireditev sta povezovala devetošolca, vezni tekst je zapisala učiteljica Marija Štekar Košuta.

Mednarodno festivalsko leto 'Igraj se z mano', ki poteka v okviru Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije, zajema veliko število mednarodnih dogodkov, namenjenih širitvi ideje o inkluziji oziroma vključevanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v širšo družbo. Njihov cilj je organizacija dejavnosti, kjer se skozi različne aktivnosti brišejo meje med osebami s posebnimi potrebami in ostalo populacijo.

Mednarodna potujoča likovna razstava 'Igraj se z mano' predstavlja pomemben element v zgodbi o inkluziji, ki jo gradijo že od leta 2007. V sklopu potujoče razstave se na pot po Sloveniji in tujini podajo likovna dela, ki jih vsakoletno prejmejo na Mednarodni likovni natečaj 'Igraj se z mano'.

Letošnji temi natečaja – »Igraj se z mano« in »Spoznavam svet« – sta navdihnila 5912 mladih ustvarjalcev iz 6-ih držav. Namen razstave je, da pripelje inkluzijo v lokalno okolje. Pri njeni postavitvi so pomagali učenci, ki prihajajo iz najrazličnejših držav.

Prireditev se je zaključila: Bodimo pogumni! Potrudimo se! Družite se ne glede na starost, izobrazbo ali na socialno ali kulturno specifiko. Poiščite priložnost za povezovanje in spoznavanje skozi skupne dejavnosti in hkrati gradite temelje za bolj razumevajočo in odprto družbo prihodnosti.

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
 

 

eTwinning šola

 

Kulturna šola


 

Erasmus +


Shema šolskega sadja

Šolski Ekovrt

 


 

Znak programa Šolski ekovrtovi,
ki ga izvaja Inštitut za trajnostni razvoj.

ŠPORTNA BLOGOSFERA

 

 

Vreme

Projekt e-šolstvo