//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Tehniški dan za 8.razrede Natisni
četrtek, 15 marec 2018

V torek, 6.marca 2018 je šola za 8.razrede organizirala tehniški dan. Obiskali smo šolski center v Postojni.Sprejeli so nas v predavalnici, kjer sta  nam ravnateljica in dijak strojne šole predstavila šolo z vsemi programi v besedi in sliki. 

Po skupnem delu smo se razdelili tako, da je bil vsak razred ena skupina, ki je imela svojega vodiča. Avtoserviserstvo so nam predstavili z osnovnim delovanjem avta, nam razkazali delavnico in povedali čemu vse služi. Spoznali smo tudi izdelavo praktičnega izdelka in imeli priložnost izdelati kovanec ali žeton, ki smo ga tudi obdržali. Predstavili so nam modeliranje in načrt izdelka na računalniku kasneje pa tudi njegovo izdelavo. Izdelek je eden izmed učencev tudi obdržal. Na koncu nam je eden od profesorjev predstavil še načrtovanje konstrukcij, nam pokazal nekaj meril za zelo natančno merjenje in izvedel poskus pri katerem je pokazal, kako deluje teža na paličico. Pred odhodom smo se zopet vsi zbrali v predavalnici in si izmenjali mnenja ter vprašanja.
Ob tem tehniškem dnevu smo pridobili veliko znanja in mogoče se je kdo tudi že odločil, da bo obiskoval to šolo. Veseli smo, da smo imeli priložnost obiskati to šolo, ki nam bo lahko pomagala pri pomembni odločitvi.

Amina Sejdinović in Tadej Tavčar 8.c

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!