//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
"Jaz bom znanstvenik!" Natisni
petek, 09 februar 2018

Letošnjo prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku smo na naši šoli obeležili tudi v družbi - žuželk.

V navadi je že, da ob tej priložnosti povabimo v goste naše nekdanje učence, ki nas s svojimi zanimivimi življenjskimi in poklicnimi zgodbami vedno znova navdušijo in navdahnejo.

Tokrat je KUL(T)URO s svojim obiskom obogatil naš nekdanji učenec mikrobiolog Miha Pipan.

V intervjuju z učenkama Milico Milačak in Lano Hreščak je predstavil svojo zanimivo in uspešno dosedanjo življenjsko pot, predstavil svoje raziskovalno delo in dokazal, da je tudi za mlade poslušalce, učence zadnje triade, zelo zanimiv sogovornik.

Uvod v srečanje sta popestrila osmošolca Jaša Vodičar in Tino Tulek, ki sta s kratkim igranim prizorom našega gosta Miho popeljala v najzgodnejša leta njegovega »raziskovanja«.

Miha je po končani osnovni šoli in opravljeni maturi na sežanski gimnaziji nadaljeval študij na prestižni univerzi v Cambridgeu in ga z magisterijem uspešno zaključil pred dvema letoma. Sedaj s tremi sodelavci vodi svoje podjetje Entomics, ki uspešno razvija nadvse inovativno idejo, kako s pomočjo žuželk in njihovih ličink reševati vedno večjo težavo človeštva – proizvodnjo hrane.

V pogovoru z mladimi poslušalci je med drugim izpostavil previdnost pri uporabi računalnika in pomen branja, ki buri domišljijo, na srce pa jim je še položil, naj svojo srečo iščejo predvsem v dejavnostih, ki jih veselijo.

V slogu Mihovega veselega šaljivega in hudomušnega značaja smo se na koncu tudi poslovili. Poleg zbirke Kosovelovih pesmi smo mu namreč podarili tudi torto - ličinko.

KUD

 

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!