//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Mednarodni projekt Erasmus+ Natisni
sreda, 29 november 2017

Na Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana sodelujemo v mednarodnih projektih že od leta 2004. Po štirih uspešno izpeljanih projektih Comenius letos pričenjamo s projektom Erasmus+.  Tema projekta »Learning through landscapes« združuje sedem partneskih šol, med katerimi so poleg naše še tri šole iz Turčije ter šola iz Bolgarije, Grčije in Cipra.

Glavna koordinatorica projekta je turška šola, prav zato je prvo srečanje partnerjev potekalo od 21. do 25. novembra letos v Izmirju, ki je za Istanbulom in Ankaro tretje največje turško mesto in njihovo drugo največje pristanišče. Učitelji mentorji smo se na srečanju podrobneje seznanili z načrtovanimi aktivnostmi, predstavili smo svoje države in šolske sisteme ter obiskali gostiteljsko šolo.

Cilj projekta »Learning through landscapes« je približati človeka naravi. S projeknimi nalogi bodo učenci odkrivali naravne danosti vsakdanjega življenja, raziskovali pokrajino ter povezovali naravo in umetnost. Ob tem bodo razvijali svoje komunikacijske zmožnosti in izboljšali znanje angleščine. Projekt vključuje učitelje različnih predmetnih področij, ki bomo s svojim pristopom do dela pri učencih vzpodbujali sodelovanje, samoiniciativnost in kreativnost ter odprtost za pridobivanje novih znanj in spoznavanje drugačnosti.

V dvoletnem projektnem obdobju se bomo države partnerice srečale še šestkar. Tako bomo v letošnjem šolskem letu obiskali šolo v grškem mestu Xanthi, oktobra prihodnje leto pa pričakujemo naše partnerje pri nas, v Sežani.

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!

Šolska koordinatorica projekta

Mojca Gec