//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Odkrij znanost, spoznaj raziskovalce in se zabavaj! Natisni
ponedeljek, 09 oktober 2017

Evropska noč raziskovalcev je obsežen evropski dogodek, ki popularizira znanost  in zabavno učenje.  Vsako leto poteka  zadnji petek v septembru. Vanj je vključenih okoli  30 držav z več kot  300 mesti.

Ker smo se zadnji dve leti z učenkami in učenci, ki obiskujejo KEŽ, POK in RAN, udeležili dogodka v Ljubljani, smo se letos odločili za Izolo in Koper.

V Izoli so nas prijetno presenetili arheologi. Razkazali so nam Arheološki park v Simonovem zalivu, učenke in učenci so izdelovali knjižna kazala s starorimskimi pregovori in prave mozaike… Spoznavali so, kako natančni in potrpežljivi so morali biti umetniki v starorimskih časih –enako spretni in z veliko znanja pa morajo biti tudi današnji arheologi.

V Kampusu Livade smo opazovali, kako spoznavajo lastnosti lesa in merijo njegovo trdnost, omogočili so man vpogled v laboratorije in predstavili načine proučevanja rastlin…. Različna zavarovana območja in organizme smo spoznavali s pomočjo didaktičnih iger in razmišljali, zakaj je potrebno občutljiva območja in redke vrste organizmov zaščititi, v čem je pomen naravne in kulturne dediščine in varovanja okolja.

Na dogodku so se naše učenke in učenci izkazale z veliko vedoželjnostjo in znanjem, kar so opazili organizatorji in raziskovalci. Ob koncu dogodka so jih upravičeno pohvalili!

Odpri sliko!
Odpri sliko!

Vilma Colja