//--> //--> -->

Prijava / odjava


Ste pozabili geslo?
Osnovnošolci Srečka Kosovela na finalnem državnem tekmovanju iz atletike Natisni
petek, 16 junij 2017

V okviru šolskih športnih tekmovanj, ki jih organizira Zavod za šport RS Planica je, v sredo, 7. junija  v Žalcu potekalo finalno tekmovanje osnovnih šol v atletiki za posameznike.  Na to tekmovanje so se uvrstili učenci, ki so na področnih tekmah dosegli dovolj dobre rezultate. 

Organizirano je bilo v okviru Festival športa mladih. Za naslove šolskih prvakov se je potegovalo preko 600 učencev iz cele Slovenije. Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah; mlajši učenci (6. in 7. razredi) in starejši učenci (8. in 9. razredi).

Našo šolo so zastopali: Aljaž Mavrič, Ela Kovač in Mihael Mevlja  v teku na 300m, Zala Grahor v metu vortexa in dekliška štafeta 4x100m v sestavi Maja Mahnič, Marija Pia Bratož Bastianelli, Ela Kovač in Alina Skralovnik. Vsi zgoraj omenjeni tekmovalci so na področnem tekmovanju v Postojni stali na zmagovalnem odru. Na finalnem nastopu pa se je to posrečilo ženski štafeti, ki je z odličnim tekom in dobrimi predajami dosegla izjemen  rezultat (52,52) in bronasto kolajno!

Čestitke vsem nastopajočim!

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!

Za aktiv športa: Katja Kovač