//--> //--> -->
Ekskurzija učencev PŠ Lokev Natisni
četrtek, 11 maj 2017

V petek, 5. 5. 2017, smo se učenci PŠ Lokev odpeljali na strokovno ekskurzijo na grad Snežnik, Polharski muzej in Rakov Škocjan.

Zjutraj smo se izpred šole odpeljali na izlet. Peljali smo se na grad Snežnik. Na avtobusu smo pojedli malico, potem smo odšli v grad. Na vhodu je bila majhna trgovinica s spominki, kjer smo si lahko kaj kupili. Na gradu so videli muzej s tofejami raznih živali. Najlepša mi je bila lisica. Ogledali smo si tri nadstropja. Na vsakem hodniku je bila peč na drva, ki mi je bila zanimiva. Videli smo nagačenega medveda, jedilnico, knjižnico, razne sobe in sobane, sobo za služničad in poročno dvorano.

Potem smo se poslovili in z dežniki odšli po parku do Polharskega muzeja. Tam smo si ogledali jelenovo rogovje, glavo divjega prašiča. Na tleh so bili nagačeni medved, ris, polh, podlasica, na veji pa razne ptice, sove, divja mačka in drugo. Po ogledu smo se zbrali in vrnili na avtobus.

Potem smo se odpeljali v Krajinski park Rakov Škocjan. Ogledali smo si veliki naravni most. Pod njim teče reka Rak. Za konec izleta smo šli po potki ob reki na avtobus in se vrnili v šolo na kosilo. Jedli smo pice in sledilo je podaljšano bivanje.

Nika Šavli, 3. razred

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!