//--> //--> -->
Udeležili smo se slavnostne prireditve ob 10-letnici delovanja Dislocirane enote Socialno varstvene Natisni
torek, 12 november 2013

Socialno varstveni zavod Dutovlje je v okviru desete obletnice delovanja Dislocirane enote Sežana na našo šolo poslal vabilo, na katerega smo se v podaljšanem bivanju z veseljem odzvali.

Z velikim zanimanjem smo se udeležili slovesnosti. Že ob vstopu v kulturni dom so nam prijazno podarili pikapolonice, ki so jih stanovalci in delavci skrbno in natančno izdelali. » To je za srečo, učiteljica,« so nam dejali in nas vse prijetno presenetili. »Kaj je za vsakega svoja?« so otroci spraševali. »In to zastonj?« Ta prijazna gesta je bila odlično izhodišče za kasnejši pogovor o dobrodelnosti in altruizmu, ki ju je v današnjem času tako malo čutiti.
Posedli smo se in se po nekaj pozdravnih nagovorih prepustili blagodejnem vzdušju ob poslušanju mešanega pevskega zbora stanovalcev in delavcev DE Sežana.
Del prireditve je bil namenjen predaji denarnega bona, ki ga je ob zaključku celoletnega dobrodelnega projekta »Igra zate«Osnovna šola Srečka Kosovela prejela za nekatere otroke iz  socialno šibkejših okolij. Ob tem bi se jim v imenu celotne šole radi še enkrat zahvalili.
Največji aplavz pa je požela premiera kratkega dokumentarnega filma »Naša pot«, v kateri so nam posamezni stanovalci razkrili svoje življenje in delo v skupnosti ter njihove prijetne občutke, da so samostojni.
Bilo je prijetno, predvsem pa poučno. Učenci so spoznali, kako so ljudje, ki jih življenje ni postreglo z vsem, kar bi si želeli, polni življenjske energije in vedrine. Kako preprosto in skromno je njihovo življenje ter kako malo je potrebno, da so srečni. Srečni, da so. Tukaj. Med nami.

Za aktiv podaljšanega bivanja Katja Trampuž

Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!
Odpri sliko!